1/13/10

Cinta Balqis

Emm... Ntahla.. tetiba nak update pasal drama kat TV3 kul 6:30 tu.. memula cerita tu kuar dulu, Yan nyampah gila nak tengok.. yela.. kisah pompuan yg berangan nak kawin ngan lelaki kaya.. sedangkan kawan baik die tu dok syok ngan die, die wat tak perasan je.. Dahla kawan die tu hensem dan lelaki kaya tu tak hensem.. (ada apa pada rupa?) weih.. pada Yan penting tuh... sebab nak tengok hari-hari.. tak hensem, manis pun kenela ada... Macam Mr. Hubby (eceh... nak gak bodek tu)
Eh.. apasal meleret ke laut lak ni? Tapi sekarang, Yan setia tengok cerita tu... semalam lak episod die jumpa balik hubby die yg disangka dah arwah.. dan dalam masa yg sama, die dah nak kawin ngan best friend die tu... argh... kenapakah.. Inilah cerita melayu yg kedua boleh buat Yan tangkap leleh... selain nurkasih ...
Part mana yang Yan sedih sgt tu? Part bila mak cik biah tu nangis, Yan pun nangis.. Ntahlah apa aje yang Yan fikirkan sampai nangis.. sifat keibuan kot.. dok terbayang perasaan anak yang sanggup menunggu perempuan yg sama dari pompuan tu dah kawin, dah takde laki, dan akhirnya impian hampir tercapai, tak dapat gak...adoi.. ade lagi ke laki macam ni dalam dunia ni ? Pompuan tu, Yan rasa adala...
Setakat ni, mangsa keadaan dalam cerita ni Hasan dan Mar.... Okay ... tak sabar nak tunggu episod seterusnya hari ni... cau cin cau dulu...

4 comments:

DYLA said...

kalau bukan si memey yg berlakon, memang aku suka gak citer ni. aku kalau tgk memey je terus....

memang sian si hassan. tapi sian gak emran..

missFridaNorm said...

aku pula tak dapat layan cerita ni, tp org lain mmg ramai yg suka dan kata best.

gaban said...

aku pun terpaksa tengok sebab watak si memey tetiba je muncul kt tgh2 cerita tu. Tapi jiwa dh layan...tengok je la!

Yan aku betul-betul tacing masa mak si Balqis tu nak meninggal. meleleh beb, arwah mak aku pun suka makan lempeng macam arwah mak balqis tu.

watak mak biah dengan mak wok yang paling aku peberet skali dalam criter ni!

YAN said...

hehehe... ko anggap je org lain yg belakon part memey tu dell, gaban..

alahai siannya ko Normi.. nape plak tak ble? banyak keje lain ye..