6/26/09

Karenah ke, perangai?

Huh.. Mata Yan rasa terganggu sejak Isnin lagi... Dapat MC 1 hari je ... Selasa.. Pastu datang keje macam biasa.. Hari-hari titis ubat mata.. Bila dah titis, terasa mengantuk pulak... nasib baik takde keje yg urgent, dan Yan akan tido sekejap time rehat.. Emm.. Pastu selalu rasa gatal-gatal kat tangan (lengan) sampai melecet Yan garu.. ish.. tak senonoh.. mungkin sebab Yan suka sangat makan kerang... Lepas makan, lagila merenyam..
Dah lama sket, ok pulak.. tapi dah pedih2 lah lengan tu..
Selera Yan tak berapa okay lagi sekarang... Selalu je ngelak makan nasik.. Kalau amik pun satu senduk.. dan akhirnya makan lauk je... Pasal tulah berat badan Yan tak naik-naik
Check up selasa lepas, My baby dah pusing kepala ke atas dan kaki ke bawah.. Plasenta tidak dibawah (tidak ditempat bahaya lagi) dan My baby kelihatan bersebelahan plasentanya... Alhamdulillah... My baby membesar mengikut tahap yang sepatutnya... Cuma pelik gak.. Kenapa berat badan Yan tak naik-naik..? Em.. tapi oklah kan My baby membesar gak..itu yg penting..
owh, Yan rasa, perangai Yan yg agak malas untuk menelan pil vitamin menyebabkan Yan tak berselera.. Padahal sentiasa membawa pil itu kemana sahaja (dlm handbag) ...
Okay okay nampaknya Yan kene buang perangai buruk itu.. Pembawakan ke? Pasal anak-anak yg lain Yan dengan relanya menelan semua pil vitamin sehingga habis setiap hari..
Emm.. mesti ade yg tertanya gak apa jantina anak Yan yg ke tiga ni kan?
Sebenarnya dah tengok.. Tapi saja tak nak bagitau... Biar semua tertanya-tanya ... Hahaha...
Itu update untuk minggu ni.. sebab takde cerita yg menarik sgt kan...

3 comments:

fuadnis said...

makanla vitamin tu yan..tak elok tau..takut ade kesan memudaratkan plak nanti..tapi jeleslah berat badan ko tak naik..berat aku lak kali ni naik melampau2..

eh..ape kate kita tukar2 rahsia nak ttg jantina baby??he..he..

yayan said...

Oit Cikgu Anis, tak payah korek korek rahsia aku kay... Hahha... Biarlah rahsia... hahaha.. tunggu je la.. dlm 20 minggu lagi InsyaAllah..

fuadnis said...

kedekuit!!kui..kui..