8/24/09

ICU, HUKM

Jumaat lepas, Yan curik masa untuk lawat Mama kat ICU.. Itu pun setelah hari ke 3 Mama masuk ICU lepas operate .. Kenapa lewat sangat? Emm.. waktu melawat ICU adalah pukul 12:30ptg - 2:00ptg dan 4:30 ptg - 7:00mlm.. Macam manela Yan nak g.. So, pakat dengan Mr. Hubby, kite g hari Jumaat je.. Mr. Hubby amik EL, Yan lak, ingat ble sempat masuk petang, rupanya tak gak.. Kira Yan ... ponteng (shhh.. )
Keadaan Mama agak menyedihkan.. mungkin pada hari pertama di ICU lagi teruk.. Tapi Yan yang jumpa Mama hari ke 3 ni pun dah tak tertahan air mata... Banyak wayar bersambung pada badan , tangan dan bhgn muka Mama.. Mama lemah sangat.. Nak bukak mata pun tak berapa lagi.. Sedih.. Sebelum masuk, Papa ada cerita, masa nurse bawak Mama scan, Mama tarik semua wayar yang disambung kat tangan dan muka die.. Jadi, tangan Mama diikat ke katil.. Jadi, bila hari Jumaat tu, Yan datang kat die, Mama tarik tangan Yan, suruh bukak ikatan.. Yan kata tak boleh, nanti Mama cabut wayar.. die pegang je tangan Yan.. Sedih sangat sangat.. Takde ape pun yang boleh Yan buat dalam masa 1 1/2 jam... Cuma, dapatlah Yan lap-lap muka Mama.. sikat rambut dan pakaikan lip balm.. Pasal bibir Mama kering.. Urut-urut kaki die.. Yela.. baring lama-lama mesti lenguhkan.. Tangan Mama bengkak, maybe pasal masuk air.. Bila cerita ngan Kakak-Kakak Yan, diorg kata, semalam (Khamis) lagi teruk.. Yan yang duduk situ tak sampai 2 jam pun dah banyak kali menangis, inikan pula akak Yan yang dah tengok die semalam.? Tapi, Yan salute pada Papa yang setia menemani sejak pagi hingga habis waktu melawat..
Thanks kepada kawan-kawan yang turut sama mendoakan Mama.. Harapan Yan, Mama cepat pulih...

5 comments:

DYLA said...

tak dpt nak digambarkan dgn kata2 yan.

tabah ye.

fuadnis said...

berat mata memandang..berat lagi bahu yg memikul yan..nis dpt bayangkan mcm mana perasaan yan..

tabah dan kuatkan semangat ye yan..dari kejauhan nis cuma dpt kirimkan doa agar sume dilindungi oleh allah s.w.t..

Anonymous said...

Sabar itu separuh daripada iman...doakan semoga mama cepat sembuh..Amin..

NAE
24/08/09

chugie said...

yan,
banyak bersabar ye.. dh lame x menjenguk ke blog ko ni.. emm berdoa lah dalam bulan ramadhan ni.. hope di makbulkan dan di permudahkan segalanya..

b a r | n e said...

"Allah takkan menguji hambaNya melainkan ujian itu setanding dengan kekuatan hamba itu sendiri."

kuatkan semangat, yan. mama ko perlu kekuatan dari orang sekelilingnya. aku doakan ko dan mama ko tabah.