10/22/09

Memperkenalkan .... My Third Baby..

Nama: Tak muktamad lagi..
Tarikh lahir : 18/ 10/ 2009
Waktu lahir : 11:23pg
Berat lahir : 2.6kg
Tempat lahir : Metro Maternity Banting

Okay.. ini namanya short update.. utk rakan-rakan yang tertanya kenapa Yan lama tak update ... Alhamdulillah.. Yan telah selamat melahirkan Baby Boy lagi.. Sekarang Yan berpantang dirumah sendiri.. dengan bantuan Mr. Hubby dan Mama dan Mak..

Tapi, sekarang ni, My Baby dimasukkan ke Metro balik sebab kene kuning.. Emm sedih sebenarnya.. semalam bila nurse yang datang buat inspection kata kene g klinik wat test darah, Yan dah rasa down dah.. Tapi wat jugakla.. Yela.. nak wat cemana kan... Bila dah g tu, wat test, memang ada .. dah dr. suruh g hospital plak.. pastu nak wat test lagi... bukan terus admit ward pun.. so, setelah Yan dan Mr. Hubby bincang2 dan dapatkan maklumat dengan metro dan kawan Yan yang ade pengalaman anak kuning, kitorg pun decide nak hantar Baby g Metro .. Takpelah.. kene bayar pun.. Janji anak Yan dapat rawatan segera..
Lagipun bila kene kuning ni rawatannye adalah duduk bawak lampu..
Jadi, lepas hantar baby ke metro, Yan pun balik.. Walaupun baru beberapa hari bersama baby, tapi bila malam tadi, Yan rasa sedih sangat.. rasa macam kosong je.. Ye la.. selalu ade je yang nak ditengok, di ulit... Lebih2 lagi Yan kene bengkak susu pulak.. sakitnya , jgn cakapla.. nak peluk2 Ammar pun tak berani.. die kan lasak.. Yan pun tido je la..
Dalam diam, Yan nangis teringat baby.. Mr. Hubby tanya, nak tengok baby ke? Yan fikir-fikir balik, tak payahlah..nanti Yan dok nangis lebih2 lak.. biarlah die dok bawah lampu tu.. bukan die ke mana pun.. ni pun Yan tengah tunggu Metro bagitau result test untuk hari ni.. Kalau baby dah okay, bolela amik bawak balik..
Okay, itu dulu update setakat ni.. kalau ada free lagi, Yan update .. Owh mungkin bila dah daftar nama baby nanti..

5 comments:

chugie said...

well tahniah yan! emm aku penah rasa pe yg ko rasa..memang nangis pun.. tapi yan, ko jgn sedih2 nti down lagi susah.. doa kan baby cepat sembuh.. insyaallah, tak lama lagi baik lah tu..

b a r | n e said...

congrats Yan :]

gaban said...

tahniah yan...

dah ok ke kuning baby tu?

watie said...

tahniah yer yan :)

gee ryder said...

congrats yan!
comel baby..