10/8/09

Menghitung Hari

Yan sekarang boleh dikatakan menunggu hari.. Last Monday g wat scan 4D.. Untuk tahu kedudukan baby.. Kedudukan uri dan last sekali jantina baby.. Alhamdulillah.. Kedudukan kepala baby dibahagian bawah.. dah masuk tulang pelvis .. Dah engage.. Masa scan, my baby tengah bermuka masam.. mirip wajah Ammar.. berat jangkaan, 2.8kg.. dan dijangka tak lebih 3.0kg.. berpadananlah dengan berat Yan yg tak naik banyak.. sekarang ni cuma 56 -58 kg.. tak sampai 60kg.. Dan jantina baby? It's a BOY again.. Bak kata dr. Terserlah kelelakiannya... Tetapi, nak confirm, tunggula baby keluar kan.. Manelah tau... Semuanya terletak pada ketentuan Allah.. Yan pun redha je la.. Kalau lelaki, cukuplah 4 lelaki terdekat dalam hidup Yan untuk memegang / mengangkat 4 bucu usungan keranda Yan nanti.. Kalau perempuan, bolela Yan wat teman pilih pilih kain nanti... InsyaAllah...
Barang-barang baby pun dah siap sedia dalam beg.. termasuk brg Yan..
Kabinet baju budak-budak ni pun dah siap pasang dan berkemas...
Kerja-kerja major kat pejabat pun Yan dah siapkan.. dan dah letak kat dekstop supaya bos senang nak akses..
Cuma sedang menunggu hari nye je lagi..Mintak semua mendoakan Yan dan baby selamat..InsyaAllah Yan akan cuba sentiasa update dari masa ke semasa... Jumpa lagi ya..

7 comments:

fuadnis said...

yayan..
mana gambar 4D nye??nk tgk gak..hehe..

takpelah yan klu boy lagik pun..alhamdulillah..rezeki tuhan bagi..janji sihat n sempurna..ramai anak bujang ko nanti..aku dgn hubby pun suke ramai anak lelaki ..

.tunfrida. said...

alhamdulillah,yg kita mahukan selamat n sihat smuanya, aku tertunggu-tunggu berita.

Ttg anak ke5 tu xboleh dterima pakai yan, ku saja je sebut based pd bilangan saudaraku yg 4 prmpuan, ke 5 br lelaki. Mcm tu juga kazen aku..4 lelaki ke 5 br girl. Hehhehh

gee ryder said...

selamat bersalin yan...
semoga sumanye sihat & sempurna

YAN said...

Anis,
Takpe, tak lama lagi je.. Ko tengok yang live je...

Normi,
Aku takdela nak try sampai 5... cukupla 3 ni.. Mau meroyan aku nanti...

Kak Gee,
Thanks..

fuadnis said...

eh normi..cam pakcik aku gakle..anak dia 4 perempuan..yg ke-5 baru lelaki..bleh diterima pakai gak tu..hehe..

.tunfrida. said...

eiissshh Yan, jangan disebut-sebut penyakit angin tu.

to fuadnis: oh boleh ye? akeke

YAN said...

Normi, mintak-mintak dijauhkanlah..