4/17/09

Dulu vs Sekarang

DULU
orang kata, orang yang kata,
saya comel, saya cute,
saya lawa..
sebab dulu saya selalu ketawa...
sebab dulu saya muda lagi..
sebab dulu saya hanya nak enjoy...

SEKARANG
orang kata,
saya senyum, tapi terpaksa
bila ketawa,
orang kata saya nangis,
Kemana hilang seri wajah saya?
oooo..
mungkin kerana hati saya
HATI saya....
memendam perasaan..
HATI saya ...
tidak gembira...
habis tu?
takkan nak enjoy je?
kenapa saya tak enjoy?
tapi kalau asyik nak enjoy,
mana arah tujuan HIDUP saya?
saya ni banyak masalah ke?
hidup kalau takde masalah,
bukan hidup namanya...
takkan nak lari dari masalah?
sampai bila?
orang kata,
kenapa orang kata?
sebab orang lain yang nampak kita...
kita? / saya?
saya sedar siapa saya..
tapi saya tak tau nak buat apa...
mungkin saya kene jumpa kaunselor..
kawan-kawan kata,
cerita masalah dengan orang yang kita selesa...
siapa?
saya dah tak tau siapa...
teruk nya saya..
kawan baik pun takde..
kan saya kata...
saya bermasalah...
susah nak percaya kat orang lain..
takut masalah saya dijaja pula...
takut? takut pula?
semua orang pun rasanya ada rasa takut...
Ya,
saya dah tau dengan SIAPA...
Yang paling layak
Yang Maha Mengetahui
Yang Maha Mengasihani...
Kembalilah PadaNYA...
ALLAH...
p/s : maaf sekiranya entry-entry saya membicarakan benda yang sama... jika bosan, abaikan sahaja... kerana saya sedang BERKELANA...

2 comments:

tunfrida said...

awal-awal mengandung mungkin agak sensitif barangkali? sabar yan..

DYLA said...

betul yan,
kepada Dia lah tmpt mengadu paling kite boleh percaya.. penah la aku mcm dah jadik org yg tak leh jumpe org, tp bila kite dekat diri padaNya, kite dpt tenangkan fikiran.

aku tau, aku bukan la org yg sesuai berbicara tntg tu, apa yg aku buat, memaafkan smua org sblm aku tido. selain mengamalkan membaca alquran setiap hari walaupun sepotong ayat.

(sedikit sbyk yan tulis, aku dpt selami apa yg bermain di hati, cumanya tepat atau tidak telahan aku tu)

(yan slalu buka blog ceera kan, kat sana ada tutorial pasword protected entry. yan luah sana & boh pasword. atleast apa yg terbuku di hati yan, yan luah situ. terpulang pada yan, nak bg pasword kat sapa2 org tertentu atau simpan sendri)