3/19/09

Check up Ammar - 1 tahun 6 bulan

Budak comot ni dah berumur 1 tahun 6 bulan pada 14 hb Mac lepas.. Lupa nak cerita... 17hb lepas Yan ngan MaPa bawak Ammar g Klinik Kesihatan Telok Datok... Why g ngan Nenek dan Atuk? Pasal Papa die ade function nak kene g pepagi tu... 1 day sebelum, Yan dah call klinik nak mintak tarikh lain... Tapi tak dapat... Kenapa Yan nak Hubby g sekali?
1) Ammar sangat kuat dan confirm die menggeliat masa kene cucuk..
2) Nak Hubby ganti balik masa yang Yan lalui seorang diri masa check up pregnant Ammar DULU... (urgh... bile ingat2 balik.. geram sangat..)tapi Mr. Hubby tak dapat teman pasal berkursus.. 6 bulan..
Ok ... cerita pasal perkembangan Ammar...
Berat die = 13kg... (huh nasib baik ko dah ble jalan ...)
Die tak pandai cakap lagi... cuma pandai sebut Mama, Papa, Nenek, Den, Aban (abang), Kakak dan Atit (sakit)
Kalau nampak kete Honda mesti die panggil PAPA (berdasarkan lambang H)
Kalau nampak kete Kelisa panggil MAMA
Kalau nampak kete Wira panggil NENEK
Die sangat suka buat kelakar...
Seorang yang tak berapa mendengar kata..akibatnya selalu tangan die kene titik ngan Mama...
Kuat gigit orang... memula cium-cium ... lama2 gigit...
Suka carik gaduh ngan abang Im...
Suka menyibuk masa orang makan... dan die makan apa saja (yg tak pedas) tapi sikit2 je..
Suka minum susu...
Pakai diapers yg sama saiz ngan abang Im.. Bontot dan peha besar...
Gigi lum penuh...
Ape lagi ek? Tak ingat lagi... lagi 6 bulan Yan akan cerita lagi perkembangan AMMAR

2 comments:

DYLA said...

bukan ammar sorang je kuat menggeliat, inas pun sama. pandai dah meronta.

yayan said...

aduh.. menggigil tangan aku menekan kaki die tak kasik gerak...