3/5/09

Keje ke?




with one of my officemate - Rafeah
keje ke, nak posing je ni? Muhahaha ... 2-2 .. bole? Ni masa ade lawatan kat site.. Nak wat kuarters Hospital TAR Klang.. Diorg guna sistem IBS ape IBS ... Integrated Building System.. Masih takde idea? ala senang cakap.. dinding tu dibuat pakai acuan... macam gambar-gambar yang ada tu... tu proses untuk wat acuan die.. pastu dah skru kuat2, diorg pun tuang konkrit... IBS ade macam-macam jenis.. Yang ade ni, sistem acuan / formwork.. Tak payhlah cite lebih-lebih ... penggunaan sistem ni adalah untuk meminima kan tenaga pekerja di tapak... banyak guna mesin / jentera.. pasal bende-bende ni sume besar bagak....

6 comments:

mehta said...

Nice Stuff!

Commendable Blog indeed!

Dear Blogger, need your valuable feedback for:

www.octandigital.com

Regards,
Mehta

tunfrida said...

cerita lebih-lebih pasal IBS pun apa salahnya yan, aku pun nak ambil tahu juga...hehehhh

gee ryder said...

ada gaya engineer dah tu :P..
xkan kuarters je kot...acu suh dia wat sekali htar bgunan baru...

b a r | n e said...

seronoknya pegi site..ni yang rasa nak amik course civil balik, huhu..

yayan said...

Muehehe.. banyak sgt nak explain...takut tersilap pulak..

Kak g, eh okla tu, bangunan bersejarah tu...

ate, napenye ngko beralih arah Barina?

b a r | n e said...

huhu..ntah le..

ada tag dari aku ye yan ;)