1/20/09

Menjawab tag Dell...

Mase dating dulu dulu (kami sangat kurus)
1.1.2005 Hari Merisik...

23.1.2005 Majlis Bertunang (Apasal mak aku tutup mata?)
3.5.2005 Kami pun Menikah...
End of June 2005 ...Honeymoon ..

Dan ini hasilnya.... Raya 2005
Haha... aku anak Emak... (tutup mata plak...)
Produk Pertama Muhd Imran Hazim (20.02.2006)
No. 2
Produk No.2 Muhd Ammar Mirza (14.09.2007)

Tag kali ni pasal gambar aku pregnant... Nak kasik maklum kat Pn. Dell, aku tak suka bergambar masa pregnant ... terasa kembang semacam dan pucat.. tapi bagi tidak menghampakan Pn. Dell, aku letak gaklah gambor2 yg lain.... So, layan jer la ....
Ha.. kalau tengok kan fesyen aku masa pregnant, memang sama jer... sebab aku pakai baju yang masa pregnant Imran dulu... Baju-baju aku ade yg beli sendiri dan ade yg Mama belikan also Makcik bagi... Banyak sebenarnya... tapi aku kan cepat bosan... yela.. bila asyik ulang baju sama dalam 4 bulan terakhir tu...
Aku mengalami morning sickness bagi kedua-dua anak ...Diorg buat aku kene masuk air kat klinik... Aku sangat pucat dan kurus bila mengandung di awal trimister.. MC jangan cakaplah... banyak gilos...
Overall, pregant pertama dan kedua hampir sama simptom nyer... Cuma Ammar agak berat sedikit daripada Imran.. Bezanya, masa mengandungkan Ammar, aku rajin memasak.. Sehingga 2 jam sebelum bersalin masih boleh buat kek...
Walaupun jarak antara pregnant 1 dan 2 agak dekat, aku masih belum dapat mengecam macam mane sakit kontraksi... samalah dengan pergerakan baby...
Proses melahirkan Imran agak lama... Maklumlah bukaan belum pernah ada... Jadik berjam-jam gak menahan kesakitan.. Ammar pulak, kontraksi kuat 2 jam.. Imran lahir di Hospital Banting... Ammar di Metro Maternity Klang... (2-2 anak SELANGOR maaaa....)
Okay Dell, panjang lebar aku cerita pasal pregnant ni.... Adakah aku teruja untuk mengandung lagi? Ye sudah tentu.... Tapi kali ni perancangan dari pelbagai aspek perlu dipertimbangkan dulu..Ok layan...

5 comments:

gee ryder said...

kawin konsep jawa ke?

DYLA said...

yan,
ko pregnant takde la gemuk sgt yan... & muka pun lawa je aku tgk....

yayan said...

Kak g,
Baju jawa tu salah satu persalinan.. saje pilih gambor tu...Hahahha....

Dell,
Tak gemuk? Gemukla... naik 12kg mase ngandung Imran tau... Lawa? Entahlah...

IEDA said...

amboiii bahagia nyer kawan aku sorg niii
tahniah ekk
smoga kita sama2 bahagia lah ek..
from : ieda bekas p'kerja JPS

IEDA said...

amboiii bahagia sungguh kawan aku sorg niii
sonok tgok
smoga kte sama2 bahgia sampai tue
hihihi