2/13/09

Kenapa saya macam ni?

Yan dah semakin gemuk la ...banyak kain dah tak muat tak taula nape... Mood pun kengkadang tak menentu.. kejap ok kejap ko... Kengkadang rasa penat sangat... kengkadang rasa marah sangat... kengkadang rasa sedih sangat... ye.. Saya sekarang menjadi sangat cerewet... contohnya
Situasi 1
kat kedai mamak ... boleh kata tiap pagi Yan akan sarapan kat sini... kelmarin Yan macam biasa order roti planta ngan teh tarik... Ntah apa berangan pelayan kat restoran ni... die hantar roti, pastu terus blah tak tanya nak kuah ape... dah kene tunggu lagik... bila dah dapat tu, Yan makanlah... dah habis makan baru Yan minum... Tetiba rupa-rupanya die wat kan teh halia ... angin betul gue... minum sket.. Yan bayar pastu Yan reject terus kedai tu... tak nak g lagi...
Situasi 2
kat kedai melayu ... nak cuba lah masakan melayu untuk makan pagi... Bila makan tu, macam biasala... pastu petang, perut Yan dah mula bergolak... Yan kan senang kene sakit perut kalau makanan tu ade something wrong... Yan diam lagik.. Esoknya tanya kawan ... pun sakit perut... sahlah kedai tu buat kami sakit perut... Argh... reject gak....
Situasi 3
Mr. Hubby balik dari lawatan tapak... Ntah berapa banyak die his roks .. Bile die jumpa Yan masa nak lunch... Pergh... Humangaih... Yan tak tahan sungguh bau die... sampai Yan tak tapis-tapis lagi cakap "ish ape bau busuk sangat nih?" Kesian plak Mr. Hubby... Tapi Yan nak muntah ok...(Mr. Hubby sebenarnya takde bau badan.. tapi bau rokok tu, meyiksa saya.... ampun)
Situasi 4
My friend satu pejabat gak... Die ni haritu banyak g site... Ntahlah ... selalu Yan takde la berbau badan die ... tapi haritu baunye sangat lah menyengat hidung... Argh ... die plak banyak lak soalan yang memerlukan rujukan dengan Yan... Terpaksala beb... menahan nafas aku... cepat je nak jawab soalan die... nak blah...
Situasi 5
Anak-anak Yan sekarang semakin pandai mengelak untuk tidur... Yan plak dah keletihan ... tiba waktu tidur, Yan mesti nak tidur...Si adik bolelah plak menghempas-hempas badan die kat atas Yan dengan riang nya berulang kali... dan sepenuh hati Yan akan memekik " DAH..... TIDOOOOOOOOOOOOOOO"
Persoalannye KENAPA YAN MACAM NI?
MR. HUBBY kalau Yan meroyan ngan mulut celupar semacam tu, soalan die pada Yan...
" awak ni pregnant ke?"
Muahahahha.... Pastu Yan pun akan wat muka sambil memberikan jelingan maut kat die...
p/s : setakat ni Yan masih belum mengandung ye kawan-kawan... harap maklum

4 comments:

DYLA said...

yan ok la kalau ko makin gemuk yan. sbb aku ada geng. wakakaka.

aku pun makin gemuk. aku dah takut la. sbb aku try diet, kene gastrik...

yayan said...

Dell, kegemukan aku ni asyik mengundang spekulasi semua orang yg melihat... aku dah try makan pil surut tu... tapi bila makan, angin yang nak kuar macam tersekat kat kerongkong aku.. sakit dada dibuatnya... last-last aku takla makan lagik... sekarang try tak makan nasik malam plak... teringin nak g aerobik... tapi bila balik keje kesian plak pa ma dah jaga budak2 tu pagi sampai petang... hujung minggu dah rasa nak berehat plak... (macam macam alasan aku kan?)

fuadnis said...

yan,
aku rase ko dah mule mngalami situasi mcm aku dulu..bila badan dah naik mood cepat berubah..kejap2 nak hangin..ko ingat tak masa aku peknen kali ke2..ko baca kat friendster aku..asik nak marah je kan??aku dl mcm tu la..ukail menyendeng sket aku dah nak mengamuk je..sampai hubby akupn kecut tgk peel aku..

aku ni takdelah petua khusus nak turunkan berat badan..tapi bila aku amalkan set pelansingan biodex..memang berkesan..buktinye berat aku dari 60 kg turun pada 55kg lebih kurang dlm sebulan..tapi ko kene disiplin la..kurangkan makanan manis..boleh makan bukan tak bleh langsung tapi kurangkan..bab nasi plak takde hal nak makan pn tapi makesure lepas kul 7 malam jgn makan..bila ko makan produk supreme diet dia ko akan kenyang..at least klu ko lapar gakpn ko just makan buah..aku jamin ko mesti cepat trun barat badan..

tupn klu bertekad nak trunkan beratla..coz akupn ade gak gastrik tapi setakat ms aku amalkan biodex tu takde masalah.coz produk dia bukan ubat2an tapi lebih kpd makanan tambahan..

yayan said...

ok gak tu nis, thanks 4 the info