7/28/08

GILA KAIN COTTON


Biasela... boring2 hujung minggu g meraban kat MV.. kalu dah sampai MV tak sah kalau tak g Kamdar... Muahaha... Beli kain lagik... Ikutkan hati yang rakus ni, nak beli sume corak yang ade kat situ... Tolong... Saya GILA KAIN COTTON!

Yang warna Merah-Oren tu bli kat Kamdar.... Yang biru Putih tu kat Alta Mode Seksyen 13 shah Alam... kain 100% Cotton lawn dari Pakistan kene rendam dulu sebelum dipotong ... ini nasihat jurujual tu... die kata, biar benang2 cotton tu merapat dengan menyeluruh... takut bila kita potong dulu, jahit, baru basuh... nanti baju jadi kecil...
Gile kan? Ok Mr hubby pun geleng2 je nengok kan perangai Yan ni...


Lagi satu, bunga pink tu bli kat Bandung .. Bile g bandung? End of April... Takde entry kan? Sebab Yan g sorang... ngan staf2 tempat keje je... Rugi Yan tak bli banyak patern... sebab kat sana murah daripada kat sini... Kire 4meter = Rp200,000... Kat sini kire RM 30++ / Meter... cotton lawn Pakistan lagi la mahal... RM65++/ Meter... Tapi kalau dah jatuh hati berapa pun Yan sanggupkan jugak beli....

5 comments:

~dyla~ said...

hah, ada geng aku yg sama2 giler kain cotton!

ikutkan aku nak borong sakan kat gulatis ari tue.. mak aihhh mahal la sepsg rm98...

yayan said...

Dell, memang standard harga die mcm tu..ko g gulatis mane?

~dyla~ said...

aku gi SACC punyer! baik ko gi yan.. aku racun ko ni.. coz byk giler design lawa2. aku rase tak ckup beli 1 kalau ko tu... hehehehe. aku cari yg kaler purple payah sgt. tapi design memang lawa2...

yayan said...

kaler purple kat kamdar mv ade...vavavava... harus bodek Yasin ni...

tunfrida said...

gillerss ah! aku pun lama tak hunting for kain ela... lastime found this japanese cott but tak dak pattern yg cantik. yesterday stop by a boutique dekat2 umah ni, specialised in thai silk... humang haaii...berkenan je mata nengoknya. not just the plain, they also have patterned cloth. cantik & sweet gak coraknya... tapi thai silk... aku ni tak cukup cermat nak menjaganya. yang senang kan campak je dalam mesin basuh, tekan2 button...setel, jemur je.