9/18/08

Briyani Gam



Mai mai mai perasa Briyani Gam Ayam... dengan Briyani Gam Udang Galah....

Mr. Hubby ni pandai amik hati Yan... jadi Yan layan kan jer lah... 17hb kan cuti Nuzul Quran ... Mr. Hubby ajak berbuka di luar.. tapi tak tau kat mana? Yan tetiba lak rasa nak makan kat Briyani King, Andalas, Klang... Siap2 pastu hantar anak2 ngan bibiq ke rumah Mama, kite pun menghala Klang...

Sebenarnya , dari semalam malam lagi Mr. Hubby sibuk ajak keluar... Nak tengok movie.. The Love Guru... Tapi bila Imran ikut balik umah, langsung tak jadi... sebab The Love Guru = 18SX... Jadi kene tunggu bile Im tak adela... Takpun beli CD je... Papa, sile bawak bertenang...

9 comments:

tunfrida said...

yuuhuuuuuuu! Briyani. cerita la sket yan, sedap ke? berapa bintang bley bagi? exact location? kot laaa aku tersesat dalam kelaparan kesana boleh gak nyinggah merasa.

if u ever need somemore satisfying briyani gam, try ke JM Briyani House kat ss18, subang jaya. memmmang best. dah byk juga buka cawangan,.antaranya di Tesco Ampang. menu hidangan antara lainnya adalah citarasa Johor.

aku disini, baru try satu tempat aje.whenever u (and others) make your journey to johor, the best place looking for Briyani adalah Muar and Batu Pahat.

yayan said...

Normi,
Pada Yan rasanya takdela best sangat... rasa rempah dalam masakan lauknye terlalu terasa... Maybe Yan tak tahan kot... Perut rase tak sedap lepas makan.. Lagi satu, nasinya banyak nye...Apelah daya aku ngan perut aku ni... Walau papepun, aku masih suka n.briyani tapi bukan briyani gam kot...hahaha...
Kedai ni kat Taman Sri Andalas Klang.. Belakang Razif Norana..(tempat Dell bersalin Inas)

DYLA said...

ehhehe yan ko ni, siap sbut blakang tmpat aku bersalin inas...

haah yan, situ kopi dia pun sedap, the roti bakar dia. bakar atas arang kalau tak silap.

yayan said...

Dell,
jangan mare... dah tu nak kasi senang explain tempat tu ... heheheh.. cite pasal roti bakar, teringat roti bakar old town...

tunfrida said...

euuuwww....roti bakar dan kopi la pulakkks! adooii...puasa ni puasa..hahah

yan, beriyani-tak-gam pun ada kat JM Bariani House. mana tahu kot esok2 terasa nak try kat situ. cuba, jangan tak cuba!

i spread the words.

fuadnis said...

macam sedap....kirenye aku ni ketinggalan zaman jugakla ye pasal tak pernah mcuba lagik nasi beriyani gam ni..yg aku tahu makan nasik kandar je..memang gile nasi kandar!!

p/s: best je ko ni ye yan..nk kuar je bleh pos anak2 n bibiq balik umah mak..kalau aku ni..terpaksala mngusung kemana2..maklumlah takde bibiq..he..he..takde can la nk dating..he..he..

yayan said...

Anis,
Adoi.. Ko sebut nasi kandaq aku dah dok terbayang2 ... tu pun salah satu makanan kesukaan aku.. Pelikkan.. aku suka masakan orang utara dan pantai timur cth: nasi dagang, nasi kandaq .. tapi aku tak kawin ngan orang sana... hahaha... jgn mare...

yayan said...

Anis,
Pasal bebudak tu, aku wat ni pun hanya sementara... bile Ammar dah ble jalan sendiri dan Imran dah faham sayang adik die, aku akan heret diorg sama... kesian sebenarnya nak tinggalkan.. lebih2 lagi Ammar yang dah pandai tunjuk rasa tak puas hati bile kene tinggal...

Normi,
Pose jgn tak pose... Best Normi...

b a r | n e said...

alamak dah dekat dah tu..apsal tak penah pegi ni, huhu..