9/3/08

Meroyan

Semalam Yan letih sangat... Imran lak mengados sangat ... Bising2 bile Ammar nak tido... Si Adik kalau dengar abang tu masih riang gembira, mesti tak jadik tido... kalau tak elok je 2 malam lepas, die tido sendiri lepas golek2.. 2 hari yang lepas Im kat umah nenek .. Kene kidnapped .. Yan naik hangin.. Si adik nak tido, si abang sibuk2 lari2 keluar masuk bilik ... Ini boleh mendatangkan marah.. Sudahnye Yan kejut Mr. Hubby (yang tertido masa operasi menidurkan Ammar) suruh die layan Im.. Tapi die lalok2 kan... Yan pun apelagi... Macam Mak Tiri la... Nak rotan si Im tu.. Papa die dah kelam kabut dah tak kasik... Yan tak rotan pun .. Yan angkat Im keluar bilek bagi kat Papa die.. Ble plak die dok diam ngan Papa die tengok Ultraman.. Tak lama lepas tu, Im masuk bilik.. "Mama, nak ido alam..." (Mama, nak tido dalam) Yan pun dah cool, ajak die naik katil.. Kejut Mr. Hubby masuk tido... Dalam hati Yan, nasib baik anak aku tak merajuk panjang.. Payah gak die tu sejak pandai merajuk.. Im oh Im.. Sudahnya Ammar tido ngan bibiq...

2 comments:

fuadnis said...

baca cite yan teringat ms nis pregnant 2nd time..dahlah tgh mabuk..pening..ukail lak mengados gak..menjerit2..memang hangin 1 badan..kesian plak kadang2 bila tgk die kene marah tapi mujur ade abah die tempat berlindung..kih..kih..

pssttt..bila keguguran nis sedih sangat..terasa kehilangan betul!!last2 ukail gak jadi tempat bermanja..insaf..anak..anugerah allah yg tak ternilai..sabar jela yan yee..

yayan said...

Anis,
Betul.. Walaupun Yan tak pregnant, Yan memang cepat naik angin.. Kengkadang macam tak adil untuk Im.. Argh .. susahlah Nis... Bile Im dtg balik kat aku,slow jer die cakap... aku kesian plak... Sebenarnya die kurang perhatian.. tapi kadang2 aku lupa.. Jarak die ngan adik dekat sangat... Tu sebab die nak tarik perhatian aku dengan wat benda2 yang buat kite tengok die... Argh... sesungguhnya aku bkan Mak yang baik...