9/22/08

Dessert terbaru di cuba - Amarin

Mama yang tak ble blah... Gastrik dah menyucuk - nyucuk perut ku....

Ammar yang girang kalau bawak shopping... (Kaki jalan budak ni...)

Im yang macam orang puasa... Nak nasik... nak nasik...

Kalau sebelum2 ni makan kat Amarin ... Yan suka dessert pulut mangga ni.. Tapi last week Yan try makan... dalam bahasa melayu namanya ... pisang bersira gula dan santan... hahaha... pasal kalau dalam menu tu tulis bahasa Thailand... Sebenarnya kami nak g carik kasut bebudak ni... Adoi ramai betul orang kat MV... tapi den rodah jo.. dah tu, bile laie? Bawak sekali si Ammar ngan Imran ... senang nak ukur kaki... siap torai lagik... Im dapat seliper lagik.. Dah la jenama jambu... Garfield... Ntah.. nape beli jenis tu, Yan pun tak tau... sebab tu yang berkenan di hati... Tapi lupa nak snap gambor.. Si Ammar tu dulu dah ade kasut.. Die bukan reti jalan pun... tapi ade kasut Baby Kiko yang sekarang tak ble pakai dah.. Kaki Ammar macam giant... Besor.. Abang die kecik je... Adoi... Anak anak ... anak anak... Tu je aktiviti kitorang untuk hari Sabtu... minggu-minggu terakhir Ramadhan...
Ops tidak dilupa, thanks to Mr. Hubby yang bersungguh nak belanja kitorang makan kat luar... selalu den boli je kat PARAM (pasar ramadhan).. satu Shah Alam round carik hotel or restaurant yang ble terima booking lagik... tapi dah lewat... Last2 g Amarin MV gak.. Okla.. Orang belanje kan... belasah jer... TQ Mr. hubby...











4 comments:

tunfrida said...

owwhh...sedap tuu!!
my MIL suka benar pisang sira tu cuma our style tak guna santan. siamese, yes. kalau ke rantau panjang, kelantan memang dua dessert tu adalah makanan jalanan gitu. mudah sangat nak jumpa. satu lagi, our family enjoy durian like the mango way. dengan pulut, santan (dimasak skejap) dan gula.

yayan said...

Normi,
Mr. Hubby tu sampai hari ni masih teringatkan pisang tu... Nampaknya kenela aku cuba buat...

tunfrida said...

you know what,
banana (preferably pisang berangan) glazed with caramel over butter toast is simply sedap yan!

buat jangan tak buat. danjangan lupa share recipe. heheh

yayan said...

Normi,
Muahaha..Ntah bilela kan...dah lah aku ni pemalas gilo nak g pasar carik pisang...