11/13/08

Menjawab Tag Yandarwisy

Okay ... Yan cuba jawab tag Yandarwisy se'JUJUR'nya... hahahha...

6:00pg - Bangun, minum, mandi & bersiap ke pejabat
7:00pg - Bawak masuk semua barang yang perlu untuk anak2 -bawak umah Mama + keluarkan sampah...
7:30pg - Bergerak dari rumah Yan ke rumah Mama...
7:45pg - Gerak g kerja...
7:50 - 8:00pg - punch card, masuk pejabat, on air cond, on pc.. Duduk kejap..Amik air kosong kat pantry... Haus....
8:00 - 8:30 / 9:00pg - Mengadap PC bukak e-mail or blog
8:30 / 9:00pg - keluar makan pagi kat kedai-kedai area Banting..
10:00pg - masuk pejabat semula.. dok ngadap PC (blog or buat kerje or g site)
1:00ptg - carik makan tengahari... makan / bungkus
2:00ptg masuk balik pejabat (solat + makan kalau tadi hanya beli bungkus)
2:30 / 3:00ptg - Mula keje balik... Keje keje keje keje... Kengkadang kene g site ..
4:50ptg - solat Asar..
5:00ptg - bersedia untuk pulang....
5:15 - 5:30ptg dah ade kat umah Mama melayan anak2 sementara tunggu Hubby amik..
6:00ptg - mandikan anak2 (kalau diorg lum mandi)
6:45 - 7:00ptg - Hubby sampai umah Mama... kemas2 barang anak2 yang mane nak bawak balik...
7:00 - 7:20mlm - perjalanan balik rumah sambil menyinggah mane2 kalau nak beli makanan malam...
7:20 - 7:30 mlm - sampai umah sendiri... angkut keluar barang dari kete masuk rumah... On TV untuk anak2 leka...
7:40 - 8:00mlm - bergilir dengan Hubby (solat + mandi + jaga anak2)
8:00 - 9:00mlm - makan bergilir (selalu Yan makan dulu)
9:00 - 10:00mlm - melayan anak2 sambil tengok tv (kalau si Dedek nak tido, tidokan die dulu)
12:00pg - Yan akan bangun semula untuk basuh baju (2hari 1X) sambil tu iron baju keje...
1:00pg - bila dah siap sidai baju, Yan akan berhenti Iron baju... Sambung next2 day..Kalau kene mengemop lantai, Yan akan buat masa ni gak.. (kalau dah rasa tak sedap nak jalan... 1bulan 1X or 1 bulan 2X)
2:00pg - 6:00pg - Tido (bangun mengikut permintaan untuk buat susu Dedek..)

Nampaknya Yan hanya rehat waktu tido dan waktu berkerja... kalau kat site, Yan ade cabin sendiri.. Jadi, bila sampai aje site, Yan akan round dulu... Tengok pape yang patut, amik2 gambar untuk senang bila nak lapor pada bos, then, Yan akan masuk cabin tulis site diary + sign2 mane yang patut ... Pastu Yan relax... selalu Yan baca majalh .. kengkadang Yan tido... Yan akan hanya ade kat site bila ade kerja-kerja 'Standing Supervision' = konkrit / load test / dismantle formwork.. selain daripada tu Yan lebih suka dok kat pejabat..
Ok.. Tapi sebenarnya jadual waktu keje dan rehat tu kengkadang berbeza.. Kebanyakan orang yang keje dalam bidang kami, akan release tension pada satu-satu masa.. Bila banyak keje, kene terus wat keje sampai siap dan bila takde keje urgent sangat, kami relax ( bukan tak wat keje tau..)
Harap Yandarwisy berpuashati dengan jawapan 'JUJUR' Yan ni..

9 comments:

chugie said...

yan, biar benar ko bangun basuh baju kul 12 mlm? dan tido kul 1 pg? aduh.. cukup ke tu? kalu aku, mmg x cukup

DYLA said...

yan, lewatnya ko tdo..

aku sejak ada inas jam 10 tdo....jam 4.30 bgn alarm susu dah bunyik.. hehehhe

YanDarwisy said...

Amboi..x letih ker? Tido kul 1? Anak dua lagi tu..Aku mesti kene ikut cara ko ni. tapi lately ni aku makin letih...ayo!

yayan said...

Suzie,
Aku dah biasa macam tu...Ada 2 choice bangun awal or tido lambat.. aku rela tido lewat dari bangun awal.. dan aku senang tido balik.. Aku membasuh pakai mesin auto.. jadi sambil2 tu aku iron baju or mop lantai..

Dell,
Aku tido awal tapi bangun ditengah malam untuk wat keje... Hehehe...

Yandarwisy,
Letih... Nasib baik yang Babang tu rapat dengan Papa die.. Yang Dedek rapat gak ngan Papa die, tapi bila nak tido, carik Yan...Nak buek camno.. inilah alternatifnya... kalau tak, porak peranda rumah tu...

AyangAizul said...

salam ziarah...

kita pun keje kat banting gak... tp keje je la kat bnting. hr2 ulang dr shah alam...

opis kat ner yerk..?
jenguk2 la page kita...

yayan said...

ayangaizul,
salam ziarah... thanks lawat blog Yan... Saya keje JKR .. jauhnye hr2 ulang... mesti penat.. Ok.. Nanti saya lawat...

AyangAizul said...

nak wat camner... dah rezeki kat sini. kita kat tnb.

kita tukar2 link yer...

Shopping Cabin said...

hi..shoppingcabin dah update! byk koleksi baru..jom tengok..click je kt sini http://shoppingcabin.blogspot.com

gee ryder said...

yan kena tag