11/10/08

Temuduga Itu...

Orang ke 9 Bilk K
Ape motif amik gambor gitu?

Jumaat lepas (7/11/2008) Yan g Interview... Yan datang sampai lewat sket dari waktu sepatutnya... Masalah parking la ni.. Akhirnya wat double parking dan tinggal no.phone kat cermin depan... So, kalau ada pape, pemilik - pemilik lain ble call kite... Contohnya kalau nak keluar dari parking dan kete kite park blakang kete orang yang nak kluar tu, or kite nye kete gile2 menghalang perjalanan.... dan macam2 situasi lagi...

Okay, cite pasal Yan temuduga.. Yan sampai kul 8:20pg dan Yan ditemuduga pada pukul 11:40tghri... Mujur Hubby temankan... Kami bertukar tempat duduk 3 kali... Dan akhirnya dok depan pintu bilik yang bakal Yan masuk...

Bile masuk , macam biasa bagi salam dan selamat tengahari... Pastu bagi sijil2 sume kat penemuduga... Ade 2 orang jer.. Kebetulan Yan kenal plak penemuduga kedua (soalan teknikal).. Tak confident namanya, jadi Yan senyum saje.. Soalan, biasa2 jer.. Cuma ade sikit kene terangkan dalam bahasa Inggeris.. Then bahasa Melayu balik... Tiba turn teknikal, sekali die tanya soalan berkaitan Jabatan Pengairan & Saliran... Yang Yan tak berapa ingat plak tu MASMA (Manual Saliran Mesra Alam) siap bagi kata kunci - mengawal di punca... Ha... menggagau Yan mereka-reka jawapan... ntahlah ble diterima tak.. Yan redah jer... Dalam hati, "Tu lah... masa keje JPS tak nak amik tau..." Padan muka aku... Sampai sekarang Yan tak carik lagi jawapannya... Nanti kalau dah jumpa Yan cerita lagi ok... yang lain, mengenai pemberian permit pasir.. Tu lagi satu, Yan jawab je ikut pendapat Yan sendiri...dan adela sikit2 bende teknikal...

Bila keluar je bilik tu, Yan rasa lega sangat... sebab lenguh muka Yan senyum je sambil jawab soalan.. Yan bukan senang nak senyum ok...Kecuali Yan kenal, Yan senyumla kan..Pastu dahlah tak biasa pakai kasut bertutup depan belakang, ha amik... melecet sudah...walau dah pakai stokin pun menggigit gak kasut tu... sabo jela... Nasib baik bawak kasut lain dalam kete.. Menapak punya jauh.. Masuk2 kete Yan bukak kasut . Sampai sekarang pedih lagi...

Kesimpulannya , Yan rasa oaky je temuduga kali ni... siap gelak-gelak lagi dengan panel..Lantaklah.. tak kisahlah dapat ke tak... Janji Yan dah cuba...

Thanks to Mr. Hubby yang sudi temankan ....

2 comments:

DYLA said...

yan,

kat mana temuduga ni?

aku pun ada temuduga gak kat JPA ni.. malas tul la!

yayan said...

Dell,
kat parcel C SPA putrajaya