11/28/08

Aktiviti cuti 15-16 November

Memula main-main jer.... (KONON) Eksen je tu... Bukan reti pun...

Amboi amboi amboi... (Ammar menjilat air masin)


Yuk pulang yuk...

Adoiya.. Lambat betul Yan update ... sekarang nak cerita bende dah nak 2 minggu lepas... Yan berjalan ke Pangkor lor... Percutian ni tak dirancang sebenarnya... Yela.. lagipun Yan kan nak pindah umah 22hb... Kenapa la sibuk nak meraban (bukan cikgu Rahban) ke Pangkor plak.... Alkisahnya pejabat hubby dah rancang untuk adakan kursus untuk Ketua-ketua Kampung ..Jadi penginapan they all dah dibayar deposit... Pastu, KERAJAAN NEGERI tak bagi wat kursus luar dari negeri Selangor, jadi daripada rugi deposit tu, kami (staff2 Hubby dan keluarga memasing) pegila berhari Keluarga di sana.... kami sekeluarga naik kereta sendiri... Anak2 gue... Melasak yang amat... Sehingga gue hampir hilang sabar... Jadik, next time kalau nak jenjalan jejauh, Yan lebih rela drive, Hubby jaga anak...
So, cerita kat sana.. Sampai2 je check in... rehat2 dan tido jap.. Dah petang baru kami g jenjalan... Kami sewa motor je... Anak2 suka nak merasa angin sepoi2 tepi pantai... Dan akhirnya Hubby terjebak mandi laut.... Argh... Anak-anakku menggediks nak masuk air gak... dahlah tak pakai baju yang sesuai... (berseluar jeans dan t-shirt + pampers) Mamat-mamat tu selamba je berkubang dalam air laut tu... bengang betul Yan membayangkan kene membasuhnya nanti... Dengan pasir yang masuk setiap lubang... Argh... Yan tak mandi sebab...
1) Tak pakai baju sesuai
2) Yan ade melecet kat kaki... Pedih beb kalau kene air masin...
Imran takut air... Tapi die jadik tak kisah plak kali ni... maybe pasal jeles tengok adik die ngan Papa seronok main air...

3 comments:

DYLA said...

la yan, ke pangkor ke? best jugak ek naik moto je... bukan besau na pangkor tu..jimat banjer

tunfrida said...

ooohhoo...bestnya!

yayan said...

Hehe... Ingat nak jimat, tapi kalau nak ke Pekan, baik bawak kete... (SEWA)yela... anak aku kan 2...

Normi,
Ohooo... best ke? kalau yg suka snorkling / pape yg berkaitan engan laut best la kot.. Yan? Yan tak suka laut...