12/4/08

Pindah -2


Sila abaikan carpet yang tak sesuai tu...

Jumaat lepas, kira hampir seminggu dah pindah umah ni... ade One missing item (ceh speaking lak...) Yan dah perasan dah masa dok order sofa tu... Bila sofa dah sampai, Papa dah tegur dulu sebelum Yan beli bende alah ni..


Papa : Yan, ko faham tak maksud, bila orang kata, "....(ntah pape) .. berjalan tak berkasut?" sambil senyum simpul....


Yan : "Alah nak perli orang la tu... Tau la coffee table tak dok lagi.. Lum beli la... Sabo.. tengah carik yg sesuai... "(sambil cemek-cemek muka)


So, tengah dok intai-intai dan bayang-bayangkan meja macam mana nak letak kat tengah tu... Dan Sabtu lepas , Hubby ade jemputan ke kenduri Cukur Jambul... (anak Ex classmate Hubby) Kat Taman Melawati... dah alang-alang ade kat sana, kami lajakkan sket ke IKEA mutiara Damansara... Round memula bahagian living room... dah berkenan kat satu coffee table tu.. Kami pun round lagi... Tujuan nya satu je kan... COFFEE TABLE.. Jadik setelah menelek-nelek dan membayangkan lokasinya kat rumah nanti, Yan pilih yang sederhana je... kire okla kot letak celah sofa tu... Dan warnanya PUTIH
p/s : Entry ni bukan untuk menunjuk-nunjuk okay... Yan memang tak pernah ade set living room yang lengkap..


8 comments:

DYLA said...

coffee table tu sama ngan aku punyer. bezanya aku nyer kaler itam.. pastu aku nak nmpak mahal, aku tambah kaca atas tu... tak la cepat rosak coffe table tu..

yayan said...

Haha... Ye ke? Okay gak idea ko tu... MaPa aku komen kate bucunye tajam la plak.... Kalau tambah cermin, ntah2 si Ammar terbalikkan ke bawah... Adoiya...

YanDarwisy said...

Shopping ker? Seronok membeli kan. Tapi meja tu simple dan menarik. kalau Darwisy sure dah tertenggek kat atas!

yayan said...

Yan, anak Yan yg kecik tu pantang nampak bende atas meja, semua die tolak ke bawah...Pastu puas hati, blah..Sabo je la...

chugie said...

Wah yan.. syoknye dh de umah sendiri.. aku ni bile lah nk pindah dr umah family. Besh nye dpt design umah sendiri..

yayan said...

Chugie,
Bukan umah sendiri la... Kuarters gak... tapi best gak kalau umah sendiri

tunfrida said...

aku ni, nak berhias beria sgt, teringin gak. tapi memikirkan umah ni umah sewa, letih pulak rasanya bila smpai masa kena berpindah esok...

jadi, sekarang ni ala kadar sahaja la dulu.

yayan said...

Normi,
dulu aku pun fikir macam tu... tapi.. ntah tetiba ada semangat nak berhias rumah plak... Hehe..