9/4/09

Kesukaan Mr. Hubby (Juadah berbuka semalam)





Semenjak dua menjak ni Yan dan Mr. Hubby rajin ke dapur.. Kira berasap asap lah dapur Yan tu..Semalam makanan ala seafood.. Tomyam sayur + udang dan ikan siakap bakar.. Emmm.. tomyam tu senang jer.. Ikan bakar pun.. Tapi selama ni kat umah Mama, Yan bakar atas dapur je.. Semalam buat pertama kali nya Yan bakar kat rumah ni guna oven.. Disebabkan Yan tak berapa arif tentang function yg banyak kat oven tu, Yan pun gunakan talian hayat.. Sape lagi, kalau bukan sifu memasak.. Pn. Normi.. la.. Thanks Normi , lihatlah hasilnya...
Hehehe... sekian laporan pada hari ini.. dapur bakal berehat dihujung minggu.. Tapi, rasa gatal je tangan ni nak cuba resepi yang lain..
* Eh, ada orang ajak shopping baju raya la weekend ni? jadi ke?.??

1 comments:

.tunfrida. said...

yuhoo! sifu memasak!? i dapat title you...org lain jangan maraaa [penat cikgu2 memasak diluar pok-pek kat kelas, gwe duk umah diam2 dpt title].

i sifu, yan is the chef.

ada beza [outcome] ke yan, bakar atas dapur ngan kekdah oven?

siakap bakar tu..! duhh...terasa nak ikan bakar jugak nih.