9/8/09

Sempena Hari Raya


Suasana menyambut lebaran makin terasa kat rumah Yan.. Ntahlah.. Tak tau kenapa.. Tahun ni Yan rasa bersemangat sangat nak raya.. Bayangkanlah.. selama Yan dok kuarters, mane la Yan ade semangat nak menghias rumah? Tapi, tahun ni semangat tu datang.. Buat langsir baru, beli tikar baru, pasang lampu lip lap ni, pasang pelita.. Yan tak pernah buat benda-benda ni sebelum ni.. Dulu, nak raya, yang penting baju raya, kuih raya.
Mungkinkah atas dorongan anak-anak? Imran yang dah mula faham apakah keseronokan raya. Ye.. besar kemungkinan pasal mereka.. Sebolehnya Yan nak mereka gembira..
Namun, disebalik keghairahan kami menghias rumah, Yan sampai hari ni cuma ada 2 pasang baju raya.. Boring la.. takkan nak pakai baju maternity .. Tak glamour langsung.. Jadi cuti 3 hari lepas Yan round shah alam dan nilai ... Yan nak cari jubah (yang muat) dan cantik untuk pakai masa raya nanti dan boleh pakai lepas bersalin.. cuma jumpa 1 yang berkenan di hati.. Ade lagi... tapi takde saiz.. penat sangat.. Yela.. benda yang dicari tak dapat.. Kalau dapat, mesti Yan gembira.. Penat pun tak rasa.. Emm... Ni kali ke dua Yan beraya dalam keadaan pregnant. Nak beli baju maternity lagi, macam tak berbaloi pulak.. Dah masuk 8 bulan..
Lagi satu, pregnancy kali ni, Yan punya perangai over sketlah.. Nak melaram je..
e

5 comments:

fuadnis said...

ala ko ni yan..nk berkias2 plak..bakal nk dapat baby girl la tu..rajin..kuat melaram..bgtau jela kitaorang..hik..hik..

.tunfrida. said...

betulah yan, paling idak untuk tengok anak2 bergembira, macam MHI sibuk nak main bunga api. meronta2 tak mau ikut balik JHB sebab seronok main bunga api ngan adik2 aku...

baju dia pun boleh tahan gak banyaknya, my mak buatkan dah 2 pasang...huhuhu ummi dan ayahanda biasa2 saja. tak beria pun.

YAN said...

Oit Anis, mane ade.. Aku ni pelik je nape la perangai aku ni lain sangat daripada dulu.. pembawakan budak la.. Tapi, kalau betullah sangkaan ko tu, aku sangat-sangatla sukenye...

Normi, Imran & Ammar tu, aku kalau bole tak nak die main bunga api or mercun.. Cukuplah die tengok pelita je.. Aku takut die melecurla.. ish.. gerun aku.. tapi tak taula kalau Papa diorg nak bagi..

fuadnis said...

yan,
aku rase ye dah tu ko nak dpt baby girl..aku ritu pn mcm tu gak..suke melaram..

tapi satu je ..aku tak pandai menjahit mcm ko walaupun mmg teringin nk buat baju sdiri..tangan bangku!!hik..hik..

YAN said...

Moga-moga dimakbulkan Tuhan...Nis, akupun bukan pandai.. Cuma memula kene ade minat...