10/6/08

Ape Yan buat Malam Raya


Hye sume ... Yan dah mula keje harini.. Ok..seperti biasa , Yan akan update secara marathon.. Sehari sebelum Raya.. Yan di umah Mama... Bukan tolong masak... Tapi sibuk menjahit langsir .. Dengan bantuan Mama... Thanks Mum kerana merealisasikan impian anakmu ini....Kenapa Yan baru terhegeh2 jahit langsir? Poyo betul kan? Ntah.. tetiba mood nak menghias rumah tu datang... Sebelum2 ni Yan tak hirau pun nak berhias rumah... Janji bersapu dan bermop sudah.. Langsir pun Yan tak pasang... Cuma Yan pasang bidai.. Takde hati nak berhias.. Kalau orang datang pun, maybe ingat tu rumah lelaki bujang... (Tapi ade gak yang pandai menghias rumah..) Rumah Yan pelik sikit... ruang tamu tak besar .. ade 2 tingkap 2 panel sahaja... Pastu tengah2 rumah bersambung ngan dapur, ade tingkap dan pintu... 2 tingkap 2 panel dan 1 tingkap 3 panel.. Jadi Yan takdela nak beli kain yang mahal2 untuk tingkap bahagian dalam... Just nak bagi pandangan tu samar2 je... Kepada kawan2 yang pandai menghias rumah, sila jangan gelakkan Yan... Kalau nak gelak, telan je gelak tu..
Yan tak pandai hias rumah...
So, lepas takbir raya kat umah Mama, Yan & Family balik umah... Dengan gigihnya memasang langsir...

Tingkap menghala ke dapur

Tingkap ruang tamu





5 comments:

DYLA said...

yan,
ini yg membuatkan aku teringin nk ke umah ko nie.. heheheh...

tunfrida said...

tahniah yan. berjaya jahit langsir sendiri. rumah aku di KL pakai langsir lama warisan dari kak ipar aku je. jahit jugak sendiri untuk kepuasan diri tapi cuma dapat untuk sliding door living room je, selebihnya...kain yang masih berbaki, masih tersimpan tak sempat nak menjahit. sehinggalah aku meninggalkan rumah itu, masih lagi langsir lama yang digantung...

cantik nampak kain berbunga-bunga tu...

yayan said...

Dell,
Datang jangan tak datang...

Normi,
Aler Normi, Yan baru tahun ni je sibuk nak tukar langsir.. Tahun2 lepas , Yan pakai langsir WARISAN gak.. Hehe.. Jauh di sudut hati, insyaallah bile ade umah sendiri nanti, Yan akan menuntut ngan kawan2 yang pandai menghias rumah.. Baru seronok...

tunfrida said...

kita mnuntut ngan deyll la salah sorang nye...

yayan said...

Normi,
Tul tu..... Aku sokong... Pn. Dell sila jawap