10/13/08

Nak pendapat...

Yan nak pendapat la... Apa yang sesuai dan berbaloi sekiranya Yan nak akses internet di rumah.. Yan dah tefikir nak apply line telefon dan pasang streamyx... Ade member kite pun guna cara ini... Ada tak pendapat lain..?

5 comments:

mrs e said...

naja pun tgh riki2 ni nk psg streamyx

b4 ni guna dial up EZ net 1315 jek
tp mahai le lau nk dibandingkan ngan streamyx..

b a r | n e said...

yan,
kalau rasa rajin nak surf net, worth it la amik streamyx..

tunfrida said...

streamyx packages are affordable. pilih aje yang mana suits your usage, yan.

i'm currently using maxis broadband RM138 fixed monthly. since i'm always mobile plus having a laptop rather than a desktop, it suites me very well.

either celcom/maxis broadband, pastikan dulu coveragenya di kawasan ko supaya tidak mengecewakan. depends on area of coverage, connection speed may varies. sometimes laju terbabas, sometimes bley jadi very much tiring slow (if connected via GPRS, contohnya).

fuadnis said...

yayan,
aku ni takdela pandai bebenor bab2 internet ke hape ke..tapi bab2 mcm ni secara totaly suami aku memang sangat berfikiran luas(bukan puji laki sendiri key..)dia terlebih dulu mgkaji satu2 benda yg nk digunakan mgikut ksesuaian kite sbg pengguna..cth mcm kami as a teacher.bukan nk gune setiap masa.pagi hingga tgahari keje.pastu la br nk surf pn.tupn ikut dan ke tak..so kami apply line tepon n gune pakej streamyx je.rm60 sebln..padanlah tak mahal sgt..tentang coverage takde masalah.takyah nk pasti2kan pn..aku yg dok tgh hutan pn takde masalah apatah lg yg ko dok kat bandar..apapun terpulang mngikut maksimum pggunaan ko..klu nk yg lebih laju,lebih mahal and pggunaan semaksimum mgkin ..mgkin akan berbaloi..

yayan said...

Thanks kepada semua kawan2 rata2 suggest amik streamyx... Okay Yan akan bincang lagi ngan Mr. Hubby.. TQ