10/9/08

Raya Keempat - Kapar & Bangi

Keluarga Hj. Mohd Shahar & Hjh. Hazizah (semua ada)
Ammar yang asyik nak keluar
Imran yang asyik berkepit dengan Papanye...
Adif.. Anak Kak Aja
Adoiya... Dedek suka tengok tempat lain tau... Mama syok sendiri...
Raya Keempat kami keluarga di Banting nak serang umah Kak Aja ... Akak Yan yang kedua... So, pagi2 lagik bebudak ni Yan dah siapkan... Sebab kononnya nak gerak kul 9 pg dari umah Mama... Piiirah ... Temberang je tu... Kul 10 gak gerak...
Dalam kul 11 kitorg sampai... Makan2 pastu g umah Mak Mentua Kak Aja .. dekat2 situ gak... pastu kan, kat umah Makcik tu ade sorg cucu die yang sebaya Imran... Dari mula kemunculannya... agak menakutkan... sebab tetiba menerkam anak2 Yan... dengan mainan die.. Ingatkan itu cara die nak ajak berkawan... yan pun biarlah Im main2 dekat dengan die... Tapi tengok2la jugak... Masa Yan tengah nak pakaikan diapers Ammar, that boy sudah terkam Imran... Die cekik Im.. Sampai bertanda lagik... Yan terus tinggal Ammar dengan Mr. Hubby untuk amik Imran.. Die dah melalak dah.. Merah kat leher die.. Bengang gak la bile anak orang wat anak kite macam tu... Tapi, Yan takdela buat pape kat budak tu... Biar MakPak die yang ajar.. Rupa2nya budak tu macam ade masalah sket... Sebab sampai sekarang die masih tak ble cakap... walau pelat pun... Dulu mase kecik.. die selalu nangis2 pastu hentak2 kepala kat dinding... Sorry to say, ade urat putus kot... Angin je kitorg... terus yan ajak blah... Malas nak panjang cerita... So, salam2 kitorg pun balik... menuju Bangi... Rumah Mak sedara Yan (sebelah Papa)
Mane Bibik? Die nak beraya dengan sedara die kat Kepong... So Yan hantar die kat Bus stand.. lepas breakfast.... So, Bibik bercuti selama 2 hari... esok petang (Hari Ahad) die kene balik menjalankan tugas seperti biasa.... Apasal Yan cerita pasal die? Ade sambungan sebenarnya...

3 comments:

tunfrida said...

poor imran and that boy too...
budak-budak have the same thinking that everything of their actions are right. hentak2 kepala kat dinding tu, takkan laa mak ayah dia tak perhatikan...smpai mmberi kesan sebegitu kepada anak, kasihan sungguh laaaa anak tu. but autisme may showing almost the same sign, lambat bercakap, too agressive sometime we call them hyperactive and lambat respon dengan persekitaran.

semoga anak-anak kita membesar dengan sihat, cergas, cerdas...

fuadnis said...

yayan,
bace cite ko aku teringat ms ukail baru lahir..dlm pantang lagik..ms tu ade jiran dtg umah melawat aku .dia dtg dgn anak dia,aku rs br nk dkat 2 tahun ms tu..tgh syok2 borak aku bleh tak perasan yg budak tu dah pegang remote control..apalagi..diketuknye kepala ukail!!terus mnjerit2 ukail kesakitan..aduss..hangat je hati aku,klu ikut hati mmg nk kuketuk balik kepala budak tu.kih.kih..nasib baik tak bengkok kepala ukail..dah la tgh lembut lagik..ade sekali tu bila aku balik keje aku jumpe budak tu kt bawah tangga nk naik ke umah..aku rase nk pelesing jek!!kih..kih..mcm budak2 kan aku nie..he..yela..kite tatang anak kita bagai minyak yg penuh..sedap2 je org lain ketuk kepala anak kite..sebel!!

yayan said...

Normi,
Tu la tu ..

Anis,
ikutkan hati memang nak gak buat.. sebab kalau im buat pape kat adik die, aku dah belasah dah.. ini kan lagi anak orang lain.. Tapi, bile fikir2 kite nak bersaudara lama... aku beralah ...