10/30/08

Padang- Bukit Tinggi Sumatera Indonesia..

Lapar sudah...
Kat sini bumbung die mesti bentuk macam ni... Orang Minanglah katakan...

Papa, control perut sikit...


Apa yan buat kat sana? Honeymoon? Bole la kata begitu... Sebab kami pergi berdua je tanpa anak-anak... Seawal 5 pagi kami dah gerak dari Banting menuju LCCT .. Flight kul 7:50pg.. Sampai airport Padang kul 8:45pg waktu Malaysia... 7:50pg waktu Indonesia.. Cepat kan? Entah... pilot tu bawak laju kot.. Haha... Yan pun tak terasa lama dok dlm tu.. Berbanding ke Jakarta dulu... Lama sangat sampai perut pun dah berkeroncong... Kali ni Yan ikut group Mr. Hubby.. Destinasi pertama yang kami singgah adalah restoran ... untuk minum2 sebagai lapik perut sebelum tengahari.. Kat sini makanan utama adalah masakan Padang lah kan... Pepagi dah ade nasik dan lauk2 macam2 jenis... Tapi Yan ngan Mr. Hubby hanya makan sikit sajer... Dalam 2 jam lagi dah nak makan tengahri..

6 comments:

DYLA said...

yan,
apa yg best kat sana? cpt la citer..

fuadnis said...

haaaiii...syiok berjalan berdua ye tanpa anak2..honeymoon lagik sekali la..tapi kalau aku la berjalan makan angin tanpa anak..ttiiiidddaaaakkkk!!!tak lena tido wehh.......

tunfrida said...

dapat shopping apa yan? jumpa baju sulam goyang / sulam tangan tak? khabarnya murah kat sana tuuu...

syokknyaaa dapat jenjalan ke bukit tinggi!

yayan said...

Dell & Normi,
Tunggu ...

Anis,
Kalau dah bawak anak bukan honeymoon ler ... lagi satu, kalau bawak budak2 tu, aku yang tak senang hati nak berjalan... Daripada nak rehatkan kepala, aku jadik sakit kepala...

fuadnis said...

yayan,
takpe la yan..maknenye setiap orang tu berbeza..penah dgr tak seorang ibu tak sanggup makan kalau teringat anaknye tak makan benda yg sama..aku tgolong dalam golongan yg tu la..sememangnya aku insan yg lemah..sob..sob..

yayan said...

Anis,
Aku terima pendapat ko pasal setiap org berbeza... Cara ko tunjuk kasih sayang pada anak lain dengan cara aku.. Anyway, mak mana yang tak sayang dan ingatkan anaknya kalau berjauhan...? tapi aku & hubby rasa, kadang2 kami perlu masa berdua sahaja... Apepun kau bukan lemah, tapi kau penyayang..