10/21/08

Surat Ape Tu?



Haha... untuk kali kedua, Yan dipanggil untuk temuduga Pembantu Teknik (Persekutuan) ini kes tak puas hati ngan bos la ni... Isi borang online SPA8 ... dah kene g temuduga plak... Yan tak suka perasaan masa temuduga tu... Pastu persediaan nya... Argh... macam2 lagik... Tapi demi masa depan , Yan redah gak lah... Yan akan g temuduga 7/11/2008 di Putrajaya... Semua kawan2, tolong doakan Yan dapat soalan yang senang2 bior Yan ble jawab...

6 comments:

b a r | n e said...

gud luck.

wat rilek je time interview tu, walaupun dlm ati bergelora, huhu :P

yayan said...

Barina,
Haha... Thanks

tunfrida said...

all da best yan!

yayan said...

Normi,
Thanks...

fuadnis said...

huh..bestnye bleh tukar2 keje..aku??tetaplah jadik cikgu sekolah..hik..hik..

yayan said...

Anis,
Sebenarnya bukan aku senang nak tukar keje.. Ok.. Nak explain kat ko.. Sekarang ni, aku keje sebagai Juruteknik yang aku apply melalui suruhanjaya perkhidmatan negeri selangor.. So, kalau aku kene tukar pun.. aku ble ditukar dalam negeri selangor sahaja... Lagi satu, aku guna Diploma kau untuk dapat jawatan sekarang.. sedangkan kelayakan untuk job ni sijil pun bole... Jadi, aku cuba nak majukan sikit diri dan berkerja dengan pekerjaan yang setaraf ngan kelulusan aku.. Akupun apply untuk jawatan pembantu teknik suruhajya perkhidmatan AWAM.. Kalau aku lulus temuduga, kemungkinan besar aku akan dihantar ke negeri-negeri lain... Harap ko dah jelas dengan explanation aku ni.. Bukan ke daripada jadik cikgu ko boleh gak jadik pensyarah? Dengan belajar lagi or mesti ade caranye kan? Sebab ahli keluarga aku pun ade yang asalnya cikgu dan sekarang dah jadik pensyarah bergelar Dr... So, Anis, tak nak ke?