8/6/08

First test Mr. Hubby


Sorry Anis ... masukkan gambor kawin ko skali kat sini... Lihatlah.. kami pernah satu dorm dulu mase Form 4... Dell, Normi, Ary, Yan dan Anis. Hubby die bukan ok...


Ha.. Nak cite ni sebenarnye... Yan nak test Mr. Hubby ble masuk ke dengan kawan2 Yan? So Yan ajak die g wedding Anis mase tu... Result? Ok not bad... (mamat ni peramah giler...)
Dan kalau korang sume nak tau, balik dari wedding Anis ni, Mr. Hubby beranikan diri bagitau keluarga die , die nak kawin... Kawin ngan sapa? Dengan Yan la... Terus tunjuk gambor Yan yang ni (mase tu dlm camera die lagila...) kat keluarga die..... almaklumlah Mr. hubby still study lagi mase tu... Final year... Die bentangkan belanjawan nak kawin tu... Die berjaya meyakinkan semua orang specially Yan la kan... So, itulah permulaan perkenalan kami... yan rasa die bincang ngan his parents end of Disember... Family hubby datang merisik 1.1.2005 ... bertunang 23.1.2005 dan menikah 3.6.2005.. (Jawapan bocor..)
Jadi kalau nak dikira, memang tak lama kitorg berkenalan.. Pastu terus kawin kan? Apasal ek? Gate sangatke? Yan masa tu rase dah letih melayan perasaan ... asyik tak jadi akhirnya... so, sebelum buat keputusan untuk menamatkan zaman bujang, Yan mintak parents Yan buat kan solat istikharah... Yan pun buat... Yan jugak amalkan doa yang sebahagiannya berbunyi ".... sekiranya dia adalah untukku maka kau dekatkanlah dia kepada ku , sekiranya dia bukan untukku, jauhkanlah dia drku..." Yan cuma ada mimpi ular 2 ekor datang tapi tak patuk pun... (hehe.. ) die dok berlegar2 je... Entahlah... Tapi, Yan pilih MR. Hubby pasal die bersungguh-sungguh.. Straight to the point... tak dolak dalik mcm sesetengah org ... dan yang paling utama ... Mr. Hubby love me!


13 comments:

Mummy said...

syahdunya memori lama tu yan.. apa pun mummy doakan semuga jodoh yan berpanjangan. insyaAllah.. amin!

yayan said...

Mummy,
Insyaallah ... Amin...

~dyla~ said...

yan,
ala.. kan aku dah kantoi bdn aku yg selim melim tue.... ko nih..

aku pun ada gmbr tue yan... kalau ko nak tau.. aku baru berhajat nak publish gmbr kite masa kat dorm smtklang dulu.. hehehehe....

ye btul yan.. 1st time kenal yasin, dia memang peramah sgt... tapi skang nmpak yasin dah jauh lebih matang dri pelbagai segi...

aku ngn hubby slalu ckp, yasin memg the ideal person 4 u....

yayan said...

Dell,
Ade ke gambor kite kat Dorm? Hahaha... Ideal? dari segi ape tu?

fuadnis said...

waduh2..glamernye aku..tq la yan krn mberi pghormatan kt aku krn gambo kawin aku terpilih utk entry kali ni..muaahaahaa..kiranye..berkat gak mjlis kawin aku ni sebab bleh mbuka hati yasin melamar ko..mesti teringin bila tgk aku ngan hubby bersanding..he..he..

yan,
sejarah ko dgn aku ni memang samala..sebab tue alam rumahtangga kita aman bahagia kan sebab dikurniakan lelaki yg cukup baik dan amat cintakan kita..sebab tue ade org jeles kt kite sampi kate kite ni cam queen control kan..muaahaaa..

sejarah pkenalan nis dgn suami pn ckup singkat,kenal melalui chat di internet pd bulan 3 2003, 1st time jumpe kt kl sentral bln5 2003, lepas tu dia terus dtg umah jumpe parents nis sebab dia kate ikhlas dan serius nk kawan dgn nis(lelaki yg betul serius bkawan dan hormat org tua mmg sepatutnye jumpe org tua gadis tu kan??)bln 6 2003, parent suami plak nk sgt jumpe nis(dek krn nis ni sgt peramah diorg bkenan sgt ..he..jgn mare..)awal bln 1 2004 suami terus merisik n kami terus btunang dan hujung tahunnye terus kawin..

yayan said...

Anis,
Ha ha ... lebih kurang camtula...Apa kate ko citela.. detik2 perkenalan sehingga kawin kat dlm blog ko... kalau ble siap gambo lagik... Baru syok ... Kite pun dah lama tak jumpa... kalau jumpa dan bersms pun just tanya benda2 penting.. So, apa kate?

tunfrida said...

waaahh...menarik nih kalo dpt tepek gmbr2 lama ms skolah. nnti aku usahakan kalo ada ms terluang, sbb nak kna scan.

aku pun ingt lagik ms jupa yan-yasin waktu tu...wallaweyh...yan ngan bf dia laaa...hihihi deyll pun ms tu dah start pakai sedondon ngan mr rizadi...kan deyll kan...kan...?

fuadnis said...

yan,
insyaallah aku akan usahakan..

yayan said...

Normi,
harap2 ko jgnla masukkan gambor masa malam kite pakai baju bukan2 tu... malu weih...

Anis,
Thanks

tunfrida said...

dukhahaha...ko ingat ye gambar2 tu? tak mungkin aku nak masukkan yang tu. tak boleh. tapi gamabr2 masa malam tu memang best la yan...

ada sesiapa tahu macamana nak jejaki elizabeth gowri?

yayan said...

Hahaha... lawak giler... tak sanggup gue... pasal eliz, aku tak tau la...

119nalza said...

agaknye klu sy upkan gambar ok ke???first test......heheeheh....agaknye melompat mr.hubby tu kan...heheheh

yayan said...

911,
Tak kisahlah.. janji gambar tu senonoh... U r my FRIEND