8/12/08

Honda City i-DSI

HONDA City kereta impian Mr. Hubby buat masa ini.. Hari Ahad lepas g survey kete ni kat ACTMAR S/B Bukit Raja... Mr. Hubby siap test drive lagik... Yan ikut je lah... Sebelum ni Mr. Hubby admire sangat kat TOYOTA VIOS.. Yan tak brape minat... Pasal Vios tu kat Indonesia diorg wat teksi je... Ceh berlagak sungguh Yan kan? Kalau Mr. Hubby suka City, Yan suka apa? Yan idamkan kereta MPV... Tapi harga nye sungguhlah mahal... Kalau kami pakai 1 kete aje leh la.. Tapi tak ble.. kene ade 2 gak.. So, sabar je lah... Lupelak nak bagitau... setakat ni Yan suke WISH or STREAM... Jadi kengkawan? Ape yang anda idamkan?

6 comments:

fuadnis said...

yan..
sory to say..banyak2 kete, honda city la paling aku tak minat..klu jumpa tgh jalan,aku mesti kutuk..rupe tak lawan langsung,cam bontot menonggek..he..he..jahat aku ni..tp tu bg pandangan aku la..designnye lgsg tak kene kt mata aku..setiap org kan de citarasa tsendiri..bg aku,drpd honda city baik honda civic..akupn minat mpv,sbb tu beli avanza dulu..wat ni tu yg termampu..tapi angan2 tu akan dtg nk gak tukar lain plak..

p/s:tpulang citarasa masing2..klu ikt hati banyak lg kete idaman,tp wat ms ni kepala aku dok pk nk beli umah je dulu..

tunfrida said...

Honda City yan? taste masing2...

VIOS is feminin. wira kita pun teksi je kat indo tu. WISH & STREAM cun.
sempat tak jeling accord model baru tu? grandis banget kan!
dream car? me personally is CRV. but both me & mr. hubby is currently on the new accord. ambition has no limits rite?! furthermore, we do travel long distance a lot, plus family size is expanding...thus car is a necessity esp. one with great performance. apa2 pun, apa yang ada sekarang dah cukup memadai. alhamdulillah.

~dyla~ said...

yan,
aku plak suka toyota caldina.... tapi tak tau la lg bile bleh dpt...

yer, aku minat jugak vios dan honda city... sbb nya jimat minyak, ruang besar.

b a r | n e said...

yup, new CRV really catches my eyes. sama la yan, aku pun minat MPV jugak, suka bangat dekat Harrier, tp tak minat Alphard..belakang dia flat sgt, huhu..

tp nak dapatnye ntah bile la kan..huhu..

chugie said...

yan..

Aku pn minat kat MPV gak. Baru2 ni B4 minyak naik, intai2 gak stream @ WISH,harga pun bleh tahan GAHnye.. tp x tau lah bile leh dpt idaman hati tu.. Hubby lak sibuk nk amik perdana TURBO.. eee x suke nyeeeeeeeeee..ngan keta TURBO!! bising! siap gaduh2 lagi nk pilih keta.. last2 aku diam kan diri je.. kiciwa lah.. huhuhu;))

yayan said...

All,
Nampaknya rata2 sukekan MPV ... so, okla kan ade kereta impian macam tu...
p/s : Honda City is my hubby fav..Not me...