8/11/08

Spageti + bergedil

Maggi goreng
Bergedil
Spageti yoyo or...
Ha.. minggu ni Yan masak maggi goreng sebagai sarapan...

Dan untuk lunch, Mr. hubby mintak yan wat spageti jer... Yan teringin nak mkn begedil yang dibuat sendiri ... Chewah.. konon pandai sgtla... takdela pandai... tapi tak salah mencuba... So, Yan wat 2 perisa utk begedil tu ... 1 daging 1 lagi udang... tapi yang udang tu terlalu lembut la... tak taula nape.. yang daging tu elok je terbentuk...padahal same je ramuannye... cume tukar isinye je... Mr. Hubby dok pelik2 apela yang Yan nak masak selain spageti tu..

Tara... Die kata, macam spageti bolognese meatballs... Muahahaha... Ye ke?

4 comments:

M!K3yFL!pP!nW@y said...

That looks DELICIOUS :D

tunfrida said...

yan, tell yasin that is fusion. spaghetti + begedil.
begedil lembik mungkin sebab lebih cecair. boleh tambah tepung skit, kalau terbanyak keras bedengkang pulak.

petua nak buat kuih2 uli yg guna keledek atau kentang rebus ni, sebaiknya kentang tu betul2 sejuk (suhu bilik). jadi kita dapat tahu konsistensi keras-lembik nya bila diuli. atau, instead of rebus, kita kukus kentang tu, jadi tak takut la terlebih rebus jadi benyek.

sekian. hehehe

yayan said...

Normi,
Thanks for the info.. betulla... aku nak cepat haritu. Jadi terus je lenyek lepas rebus.. Pastu memang tak campur pape.. 100% kentang..

tunfrida said...

sama-sama.