8/15/08

Hari yang menyayat hati aku...




Semalam... Patutnya Yan ade APPC kat pejabat... Tetiba dapat call dari my mum kata Paman Kahar accident... Berdiri bulu roma Yan.. Paman accident kat jalan besar depan pejabat ni.. (Depan Stadium Jugra) Yan serba tak kene dan terus call Hubby... Yan g amik die kat pejabat, terus g ke tempat kejadian... Ish... teruk betul kereta Paman... Kami tertanya2 ke mana Paman? Paman sorang ke? Paman ok ke? Argh... Yan dah nangis2 dah... Tak taula kenapa Yan sekarang amat sensitif... Bukan apa.. Rasa tanggungjawab tu dah macam jatuh kat kami.. sebab kami anak buah paling dekat dengan Paman... Yang paling sedih, Paman takde anak... So, kitorang la yang bawak die dari tempat accident ke balai utk wat report dan hantar die balik umah ... Kete die = total lost.. Akibat dilanggar dari belakang dengan kuat semasa nak masuk simpang dan melanggar kete depan yang juga beratur, kereta Paman rosak teruk....Paman ok... Makcik Pah terhantuk kepala die.. dah g hospital dan balik umah..

Sayu je hati ni mengingat dan mengenang kan mereka berdua... Yan amik EL (emergency leave ) lantaran keletihan sebab berpuasa ...

3 comments:

chugie said...

yan.. aku pn turut bersimpati ngan kejadian yg menimpa paman ko. Malang tu x berbau kn?? selamat paman n makcik yan tu x de pape.. setakat keta rosak tu, bleh lagi cr gantinye.. pe pun segala yg berlaku pasti de hikmahnye.

aku pn penah accident satu mase dulu.. bukan aku yg melanggar org, tp org yg langgar aku. Still phobia until now.

b a r | n e said...

sorry to read that..syukur Alhamdulillah semua selamat..

yayan said...

Suzi & Barin,
Alhamdulillah.. semua selamat..