8/21/08

Opis mate lama...

Dari kiri, Kak Sue, Noni, Kak Ros (belakang), Kak Nor, Kak Fiza (belakang) & Me...

Semalam Yan ikut Mr. hubby g SUK.. Kenape ? Mengados kan ikut laki g keje... Heheh.. sebenarnye ade udang di sebalik mee... Yan nak g bersosial kat pejabt lama.. Nak jumpa kengkawan lama. Cit chat benda baru... Hahaha... Kalau bos Yan tau, mampuih ...Kebetulan bos2 diorg sume takde... jadi beronggeng la kitorg 2 jam tanpa henti... Lama tak jumpa kan.. Dan jangan marah.. (Mr. Hubby terutama nya) diorg kata Yan kurus lah.. Muahaha.. Adoi ... perasan lor... Ke diorg nak sedapkan hati ek? Oklah pada yang takde idea lagi Yan dulu keje kat mana, mai sini nak habaq... Habis je Poly, Yan keje ngan one of Project Management Consultant kat Shah Alam.. pastu dah setahun lebih kat situ, Yan cuba carik kerja lain ...Ade member satu Poly yang bekerja kat SUK Selangor bagitau ade job... tapi Kontrak jer.. Takpelah janji keje kan... So Yan pun apply la job tu... Dipanggil interview .. alhamdulillah... dapat plak... so, resign job lama... Bermulalah episod baru di tempat yang baru, dengan kawan2 baru .. Yang kat atas tu sebahagiannya... keje punya keje ... Setelah 2 tahun lebih keje kat SUK, Yan apply jawatan tetap bila Suruhanjaya Perkhidmatan Negeri kuar iklan... Ingat lagi.. Masa tu tengah pregant anak pertama dah 8 bulan kugagahkan jua ke bangunan SUK2 (yang sebelah Plaza Alam Sentral tu) Alhamdulillah.. Yan dapat jawatan tetap tetapi di Jabatan yan berbeza... Sehingga sekarang ni Yan keje dah 2 tahun lebih... kalau kat SUK, Yan banyak wat report pengurusan dan teknikal dan jawab surat2 permohonan.. Kat pejabat sekrg Yan banyak turun site, wat minit dan surat ...
Ok... yan akan bagi jawapan kepada soalan2 dalam true friend test secara berperingkat.. So, korang takdela tak tau jawapannye langsung...

9 comments:

~dyla~ said...

yan,
kalau org puji aku kurus, sure trus lg diet..

tunfrida said...

i dont know, lamaaa tak jumpa yan...tap kelihatannya chubby di pipi.
ooo yan...ko cabut lari g jenguk opih lama ye? patut la amik cuti...
seronok, kalau aku pun mungkin suka gak nak tuang keje, g jumpa kengkawan lama...

shafa said...

Kl lama xjumpa mmbe2 lama memang seronok dpt jumpa kembali....mcm2 citer blh dengar dari diaorang ni.

teman said...

salam yan..
harapan teman, yan sihat disamping suami & anak2 tercinta. , dah lama teman mengikuti kisah2 yan di blog ini..cuma tak berkesempatan nak meninggalkan sebarang komen. teman suka melihat blok yan yg tak pernah ketandusan idea.teruskan menulis..teman akan terus mengikuti perkembangan yan..p/s: comelnyer kwn2 yan

yayan said...

Dell,
Harus tu.. kan ke pose dah nak dekat... lagipun azam aku tahun ni kan nak berfesyen...

Normi,
Erk... aku tak cuti.. aku keje 1/2 hari pastu aku melelong ke shah alam sampai kul 5 ...
p/s : shh..jgn bgtau bos aku...muahaaha

Shafa,
Hye, memang betul tu... Yang paling best ble tengok diorg 'LIVE'

Teman,
Salam.. We all sume sihat...Thanks sebab sudi jenguk..
p/s : diorg comel dan MONTEL...

teman said...

yan..
MONTEL lg best..tak yah beli tilam..
p/s:soalan cepu mas..naper rambut dah kontot??

yayan said...

Teman,
Nampaknya Teman dah mengenali Yan lama sebelum ini.. Jika tak keberatan, tolong kenalkan diri Teman.. Sejak pregnant anak no.1 lagi... susah nak jaga..

teman said...

hehe..biarlah rahsia..kawan lama..taman seri,teluk datuk & kwsn sewaktu dgnnya.
kebanyakan wanita dah kawin berambut pendek.

yayan said...

Teman,
Amboi berahsia...Toloooonglah jgn berahsia..